SMC İLAÇ KİMYA A.Ş.

Doğa bize atalarımızdan miras kalmadı, onu torunlarımızdan ödünç aldık.

HELAR
Yeşil Kurt Feromonu


Yeşilkurt/Heliothis armigera


Zarar Verdiği Bitkiler: Başlıca konukçuları, bamya, patlıcan, domates, biber, fasülye, nohut, pamuk, mısır, tütün, ayçiçeği, yerfıstığı, turunçgiller, kenevir, yonca, üçgül ve kabaktır. Karadeniz Bölgesi fındık alanlarında da zararlı olduğu saptanmıştır.

Zarar Şekli: Larvalar önce yapraklarda beslenir ve yenik kısımlar sararır ve kurur. Daha sonra sebzelerin meyvelerini delerek içine girer ve orada beslenirler. Bunun sonuncunda meyveler çürür.

Kullanım Bilgisi: Monitor amaçlı, sera koşullarında  hektara 2-3 adet feromon tuzağı, tarla koşullarında hektara 10-20 adet tuzak kullanmak uygundur.

Seralarda mücadele amaçlı kullanılacak ise hektara 20-40 adet tuzak gelecek şekilde, tarlada kullanılacaksa hektara 40-60 adet tuzak kullanılır. Zararlıların ergin döneminden bir hafta önce tuzakları asmak çok yararlı olur.Tuzak içindeki feromonlar  4-6  haftada bir değiştirilmelidir.

Deltatuzağın yapışkan tablası kirlendikçe değiştirilmelidir. Funnel tuzağın da kovası zararlılarla dolunca boşaltılmalıdır.



  • Zararlısı: Yeşil Kurt




Toprağa ve mahsule kimyasal karıştarmadan zararlılardan kurtarmanın en kolay yolu

Toplu alımlar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SMC İLAÇ KİMYA A.Ş. ® | TEAMWOORK || CNPSOFT

YUKARI