SMC İLAÇ KİMYA A.Ş.

Doğa bize atalarımızdan miras kalmadı, onu torunlarımızdan ödünç aldık.

AGRIP
Bozkurt Feromonu


Bozkurt / Agrotis ipsilon 


ZararlıOlduğu Bitkiler: (KONUKÇULAR) Bozkurtlar çok sayıda bitkide zararlı olup, bütün sebzelerde zarar yapmakta fakat özellikle domates, biber,patlıcan fidelerinde ve patateslerde daha çok görülür. Ayrıca pamuk, tütün,mısır, ayçiçeği, pancar, hububat, yem bitkileri, meyve fidanları ve pek çok yabancı otta zarar yapmaktadırlar.


ZararŞekliBozkurt larvaları başlangıçta bitkilerin taze yaprak ve sürgünlerini yemek suretiyle, ileriki dönemlerde yalnız geceleri beslenirler ve toprak sathına yakın yerden, kök boğazından kesmek veya kemirmek suretiyle bitkinin kırılıp kurumasına  neden olurlar.
Ayrıca çimlenmekte olan tohumları ve yumrulu bitkilerin toprak içindeki yumrularını da yiyerek ürün kaybı meydana getirirler. Ülkemizde hemen her yerde bulunmaktadırlar.

Kullanım Bilgisi: Monitor amaçlı, sera koşullarında hektara 2-3 adet feromon tuzağı, tarla koşullarında hektara 10-20 adet tuzak kullanmak uygundur.

Zararlıların ergin döneminden bir hafta önce tuzakları asmak çok yararlı olur. Tuzak içindeki feromonlar  4-6  haftada bir değiştirilmelidir.

Delta tuzağın yapışkan tablası kirlendikçe değiştirilmelidir.


  • Zararlısı: Bozkurt




Toprağa ve mahsule kimyasal karıştarmadan zararlılardan kurtarmanın en kolay yolu

Toplu alımlar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SMC İLAÇ KİMYA A.Ş. ® | TEAMWOORK || CNPSOFT

YUKARI